Skip to content

Дизајн павиљон одржава се од 30. септембра до 7. октобра на СПЕНС-у

izlozba spens

Дизајн павиљон одржава се од 30. септембра до 7. октобра на СПЕНС-у, једној од архитектонски најзначајнијих локација града, у оквиру недеље примењене уметности Калеидоскопа културе.

На Дизајн павиљону биће представљене идеје преко 300 креативаца и креативки из Србије и света кроз групне и самосталне изложбе, просторне инсталације, радионице за уметнике и уметнице, предавања најзначајнијих представника и представница светске дизајн сцене, програм за децу, филмски и музички програм, итд.

Кроз 14 програмских целина промовишу се добре дизајнерске праксе, инспиришу и едукују дизајнери и дизајнерке и визуелни уметници и уметнице и подстиче се развој домаће дизајн сцене.

Програм обухвата савремене праксе у домену графичког дизајна, дизајна производа, моде, архитектуре, али и фотографије, анимације и стреет арта.

Захваљујући недељи примењене уметности у Калеидоскопу културе, СПЕНС постаје епицентар дешавања, чиме се оживљава један од најзначајнијих представника југословенске архитектонске баштине, гигант модернистичке градње и један од симбола града Новог Сада.

2022. година. Сва права задржана.